Zöld iroda: kertrendezés és karbantartás a munkahelyi környezetben

Különleges az az iroda, amelyiknek kert kapcsolata is van. De ahhoz, hogy valóban ki lehessen használni az előnyeit, tervezni és karbantartani is kell.

irodai kertrendezés

Különleges az az iroda, amelyiknek kert kapcsolata is van. De ahhoz, hogy valóban ki lehessen használni az előnyeit, érdemes az igények alapján megtervezni az adott helyet, és folyamatosan karbantartani azt. 

Akinek van kertje, tudja, hogy ez nem kis feladat: a növények telepítése és az évszakoknak megfelelő gondozás rengeteg időt és energiát igényel. Egy profi kertészeti csapat viszont segíthet abban, hogy igényes, rendezett és funkcionális legyen az irodai kerthelyiség – akármekkora térről is van szó. Cégünk sokféle szolgáltatást nyújt, köztük kertek tervezését, gondozását is végezzük. Vállalunk mindenféle kerttervezési, kertek kapcsán felmerülő munkát. A szép kert a mi örömünk is!

 

A zöld irodák jelentősége

A modern munkakörnyezetben egyre több cég törekszik a dolgozók mentális és fizikai állapotának megóvására, és ehhez tökéletes eszköz lehet egy rendezett, megtervezett irodai kerthelyiség. De hogyan is járul ez hozzá a teljesítményhez és az általános jóléthez?

A természet közelsége, a zöld növényzet és a természetes fény biztosítása a munkaidő során jelentősen csökkentheti a stresszt és javíthatja az általános munkahelyi elégedettséget. A zöld területekkel rendelkező irodákban dolgozó emberek hatékonyabbak, kreatívabbak és produktívabbak. A napi 8 óra irodai munka során mindenkinek jól esik egy kis pihenés és felfrissülés a levegőn.

Mérettől függetlenül szinte bármelyik térből ki lehet alakítani egy varázslatos kis kertet, ami ideális pihenőhelyként szolgál a dolgozók számára a szüneteik alatt. A kerttervezés során jól megtervezett zöld sarok néhány székkel, egy kis terasz, vagy egy nagyobb kerthelyiség mind hívogató és inspiráló lehet a dolgozóknak, hogy feltöltődjenek és a friss levegőn relaxáljanak az ebédszünetben, vagy egy kötetlenebb munkahelyi rendszer keretein belül akár a kerthelyiségben dolgozzanak, ötleteljenek.

Márkaépítés és a rendezett kert

Nem csak a dolgozók számára előnyös egy irodai kerthelyiség, de az ügyfelek és a partnerek látogatása során segíti a márkaimázs megerősítését.

A cég minden helyisége – egészen a tárgyalóktól, a konyhán át a mosdókig – hatással van az első benyomásra, amit az irodába érkező partnerek tapasztalnak. Egy ápolt és szépen gondozott kert pozitívan hozzájárul ehhez: kellemes képet fest a vállalatról, és hozzájárul a professzionális céges kultúra kialakításához.

Kerttervezés, kertrendezés és karbantartás

 

Ha lehetőség van rá, érdemes időt és energiát fordítani az irodai kerthelyiség megtervezésére. Figyelembe kell venni annak méretét és elhelyezkedését, illetve meghatározni azt, hogy mi a célunk a zöld területtel: van-e szükség székekre, padokra, asztalokra, esetleg szeretnénk-e lehetőséget nyújtani a telefonok és laptopok töltésére – akár napelem rendszer segítségével.

A tervezés után kezdődhet a kertrendezés, a növények telepítése, a kert tisztítása és a talajminőség optimalizálása.

 

Általában mit foglal magába az irodai kertrendezés?

Az irodai kerti munkák listája függ a terület méretétől, a hely sajátosságaitól és a megrendelő igényeitől, de általában az alábbi feladatokat foglalja magába:

 • a zöldterületek és növényzet gondozása
 • a füves területek rendszeres karbantartása (pl. fűnyírás és szegélynyírás, de akár a gyepszellőztetés és gyeplazítás is ide tartozhat)
 • a növények metszése és visszavágása
 • a díszcserjék, díszfák, örökzöldek és gyümölcstermő növények esetében a betegségek és kártevők elleni védekezés
 • az öntözőrendszerek tavaszi üzembe helyezése és téliesítése, illetve a locsoló eszközök folyamatos ellenőrzés és karbantartás 
 • tápanyag utánpótlás, tápoldatozás és szerves trágyázás 
 • gyomirtás, kézi és vegyszeres módszerekkel
 • a sövényvágás és a zöldhulladékok összetakarítása és elszállítása
 • télen a hóeltakarítás és a növények teleltetése 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csapatot?

A kerti munkák ellátására alkalmas csapat kiválasztásakor érdemes az alábbi pontokat figyelembe venni, hogy azok egyezzenek az irodai igényekkel:

 • Milyen szolgáltatásokat tartalmaz az árajánlatuk, és milyen további költségek merülhetnek fel?
 • Hogyan kezelik a növényvédelmet és a kártevőirtást?
 • Milyen öntözési megoldásokkal dolgoznak?
 • Milyen gyakran javasolják a karbantartási munkákat?
 • Hogyan biztosítják a munkájuk minőségét?
 • Milyen garanciát vállalnak a munkájukra?
 • Hogyan kommunikálnak az ügyfelekkel a projekt során?
 • Milyen rugalmasságot kínálnak az ügyfél egyedi igényeihez való alkalmazkodásban? 
 • Vannak-e referencia kert munkáik?

 

Professzionális, megbízható és rugalmas csapatot keres az irodai zöldterület karbantartása és rendezése céljából? Szolgáltatásaink széleskörűek, válasszon minket! Keressen minket még ma, és garantáljuk, hogy cégünk segítségével egy igazi irodai oázist teremtünk, ami maximálisan megfelel az elképzeléseinek!