Mi az a szárazgőzös takarítás – Előnyök és alkalmazás

Az üzemi konyhák rendszeres, professzionális takarítása kulcsfontosságú a higiéniai előírások betartása, a konyhai csapat biztonsága, az élelmiszerbiztonság és a minőségi szolgáltatás szempontjából. Az üzemi konyha takarítás kulcsfontosságú feladat.

Mi az a szárazgőzös takarítás? – Előnyök és alkalmazás

A szárazgőzös technológiák az üzemi takarítási folyamatok és a háztartási takarítás során is hatékony, biztonságos és innovatív megoldást nyújtanak. Sokszínű felhasználást biztosít: elérhetővé teszi a nehezen megközelíthető lyukakat és hézagokat a takarítás során, és erejének köszönhetően szinte bármilyen szennyeződést eltávolít, miközben fertőtlenít és kellemes illatot hagy maga után. Ezért válik egyre népszerűbbé különböző üzemi takarítási folyamatok során (például az élelmiszeriparban, egészségügyben, autóiparban) és az otthoni környezetben is.

De mit kell tudni erről a technológiáról? Hogyan működik és mitől válik olyan hatékonnyá? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb jellemzőket!

A technológia bemutatása

A szárazgőzös takarítás egy innovatív és környezetbarát tisztítási módszer, amely magas hőmérsékletű gőzt használ a szennyeződések eltávolítására. Ez a technológia a gőz magas nyomását (10 bar) és hőmérsékletét (akár 102 Celsius-fokot) kombinálja, hogy vegyszermentesen fejtse ki tisztító és fertőtlenítő hatását.

A szárazgőz képes feloldani a szennyeződéseket, amelyeket aztán az eszköz típusától függően visszaszívhatunk vagy mikroszálas kendővel eltávolíthatunk. Ennek eredményeként a megtisztított felület tökéletesen tiszta, kórokozóktól mentes lesz.

Ez a módszer hatékony és biztonságos, hiszen minimalizálja a vízfelhasználást és a környezeti gyakorolt hatásokat is. Ideális megoldást nyújt különböző ipari és háztartási felületek takarítására.

Íme a szárazgőzös technológia legfontosabb jellemzői:

  • Természetes megoldás (vegyi anyag mentes)
  • Hatékony, ugyanakkor kíméletes az eszközökkel és felületekkel
  • Környezetbarát technológia
  • Innovatív technológia
  • Professzionális eredmények
  • Tisztító és fertőtlenítő hatású
  • Széleskörűen alkalmazható
  • Biológiailag tiszta, csíra- és allergénmentes felületet hagy maga után
  • Ideális a legmakacsabb szennyeződések eltávolítására is (pl. zsírfoltok, stb.)

Hogyan működik?

A szárazgőzös takarítás működése egyszerű, mégis hatékony. A folyamat során egy speciális szárazgőz generátort használnak, amely vízből készít gőzt. A gőz hőmérséklete rendkívül magas, gyakran meghaladja a 100°C-ot, de a nedvességtartalma minimális, így „száraz” marad. 

A gőz mélyen behatol a felületek pórusaiba, eltávolítva a szennyeződéseket, a zsírt, és az esetlegesen megtelepedett baktériumot. A gőz nyomása segít a szennyeződések fellazításában, miközben a magas hőmérséklet biztosítja a felületek fertőtlenítését is.

Az ipari gőztisztítás

A gőztisztítás az ipari és üzemi takarítás kulcsfontosságú eszköze. Akár egy üzemi konyhát, felújítás utáni épületet, irodát, vagy ipari csarnokot veszünk alapul, egy biztos: a felületeken és a gépekben felhalmozódott szennyeződések és zsírok komoly kockázatot jelenthetnek az egészségre.

Ha nem megfelelően tisztítjuk meg a területeket, a gépeket és a munkafelületeket, nőhet a baleseti és munkahelyi betegségek kockázata. Az ipari tevékenységek során felhalmozódó szennyeződések pedig nemcsak a munkavállalók, hanem az ügyfelek és a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik. 

A szárazgőzös takarítás előnyei 

Professzionális – Hatékonyan és profi módon távolítja el a makacs szennyeződéseket és zsírokat.

Vegyszermentes – 100%-ban vegyszermentes technológia, ami egyszerre tisztít és fertőtlenítünk, ezzel megteremtve a megfelelő higiéniai körülményeket

Biztonságos – Nem használ toxikus vegyszereket, amik roncsolják a felületeket és rossz hatással vannak az egészségre.

Hatékony- A magas hőmérsékletű gőz gyorsan és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, időt és energiát takarítva meg.

Sokoldalú – Többek között konyha, fürdőszoba, gyártósor, textíliák és kárpitok, üvegfelületek, burkolatok, fugák és gépek felületének tisztítására is alkalmas.

Környezettudatos – Minimális vízfelhasználással, és a szennyeződés mértékétől függően akár vegyszermentesen is alkalmazható. 

Alkalmazási területek

A szárazgőzös technológia széleskörű alkalmazása számos ipari és háztartási területen forradalmasítja a tisztítási folyamatokat. Íme az alkalmazási területek közül néhány:

Ipari környezetben

Élelmiszeripar: Élelmiszeripari gépek és berendezések tisztítása.

Autóipar: Autóalkatrészek és motortér tisztítása.

Gyógyszeripar: Gyógyszeripari berendezések és laboratóriumok tisztítása.

Textilipar: Textilgépek és szállítószalagok tisztítása.

Vegyipar: Vegyipari reaktorok és tartályok tisztítása.

Acélgyártás: Acélöntödei eszközök és felületek tisztítása.

Elektronikai gyártás: Elektronikai alkatrészek és eszközök tisztítása.

Kórházak: Orvosi eszközök, műszerek és betegszobák tisztítása.

Hotel- és vendéglátóipar: Szobák, fürdőszobák és közösségi területek tisztítása.

Építőipar: Építkezési helyszínek és gépek tisztítása.

Háztartási alkalmazások

Konyha: Sütő, mikrohullámú sütő és csempék tisztítása.

Fürdőszoba: Zuhanykabin, wc és csempék tisztítása.

Padlók: Keményfa, csempe és laminált padlók tisztítása.

Szőnyegek: Szőnyegek és szőnyegpadlók frissítése.

Bútorok: Bútorok és textíliák tisztítása.

Gépek: Hűtőszekrény, mosógép és mosogatógép tisztítása.

Autók: Az autók belső és külső részeinek tisztítása.

Háziállatok: Háziállatok által használt területek tisztítása.

Válassza Ön is a szárazgőzös technológiát!

Egészségesebb és fenntarthatóbb környezet, hatékony tisztítás és professzionális végeredmények – a szárazgőzös tisztítás alkalmazható üzemi konyhák tisztítása, ipari csarnok takarítása, iroda takarítása és építkezés utáni takarítás során is. 

Bővebb információ a szárazgőzös tisztításról és a szolgáltatás megrendeléséről itt.

Professzionális partnerünk az Ipari Gőztisztítás.